Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης το UN Global Compact Network Greece συμπράττει με την ακαδημαϊκή κοινότητα και με άλλους φορείς και συμμετέχει στη διοργάνωση μιας σειράς online σεμιναρίων με στόχο τη διάχυση γνώσης γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη εστιάζοντας στους τομείς: Βιώσιμη επιχειρηματικότητα, Κοινωνία των πολιτών, Κοινωνικά προβλήματα και Πολιτισμός.

Τα σεμινάρια διεξάγονται από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2023 σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), καθώς και με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων και το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UNSDSN).

Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι δωρεάν και ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Κάθε μέρα, ένα διαφορετικό επιμέρους θέμα θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, με σκοπό να προσεγγιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη πολύπλευρα.

Οι εισηγήσεις εκ μέρους του UN Global Compact Network Greece αφορούν τη θεματική «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα», που θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00-19.00, περιλαμβάνοντας τις παρακάτω ομιλίες:

  • Εταιρική βιώσιμη ανάπτυξη βασιζόμενη σε οικουμενικές αρχές και στόχους, Παναγιώτα Λαμπροπούλου, Executive Director, UN Global Compact Network Greece
  • Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,  Άννα Βάσιλα, Head, Sustainability and Industry Affairs, ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT S.A.
  • NJV Athens Plaza: Φιλοξενία με πρόσημο αειφορίας στο κέντρο της Αθήνας, Ρόζα Τσιριγώτη, Guest Relations & Corporate Social Responsibility Manager, N.J.V. ATHENS PLAZA

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προβολή δράσεων που συνδέονται με την υλοποίηση της Agenda 2030 και των 17 SDGs των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής