Εκδήλωση “Ring the Bell for Gender Equality”

 

Το UN Global Compact Network Hellas σε συνεργασία με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών χτυπάει το καμπανάκι για την Ισότητα των Φύλων

Σήμερα, 8 Μάρτιου 2022, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδηs CEO Athens Exchange Group υποδέχθηκε τις κ.κ. Ιουλία Τσέτη Πρόεδρο Δ.Σ. UN Global Compact Network Hellas, Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου Αντιπρόεδρο Δ.Σ. UN Global Compact Network Hellas, Bασιλική Λαζαράκου Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Hellenic Capital Market Commission, Αναστασία Στάμου Αντιπρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έναρξη της συνεδρίασης με θέμα ‘Ring the Bell for Gender Equality’.

Η κ. Ιουλία Τσέτη κατά την ομιλία της τόνισε «Η σημερινή ημέρα να σταθεί αφορμή να σπάσουμε προκαταλήψεις και στερεότυπα και να αμβλύνουμε τις ανισότητες» και η κ. Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου ανέφερε ότι  «Ο Στόχος 5: Ισότητα των Φύλων εντάσσεται στις στρατηγικές προτεραιότητες του UN Global Compact Network Hellas, καθώς, ο ρόλος των επιχειρήσεων σε αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικός. Σήμερα, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για την ενδυνάμωση και την προώθηση των γυναικών στους τομείς της εκπροσώπησης και της ηγεσίας.»

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο χρηματιστήρια ανά τον κόσμο συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη ισότητα διοργανώνοντας την εκδήλωση ‘Ring the Bell for Gender Equality’ που στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στο ζήτημα και την προώθηση των Women’s Empowerment Principles. Η πρωτοβουλία υλοποιείται μεταξύ άλλων με τη συνεργασία του UN Global Compact, του UN Women και του World Federation of Exchanges.

Δείτε την έναρξη της συνεδρίασης ΕΔΩ.