Εκδήλωση “Ring the Bell for Gender Equality”, 8 Μαρτίου 2023

To UN Global Compact Network Hellas για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Group) χτύπησε το καμπανάκι για την Ισότητα των Φύλων  στην εκδήλωση «Ring the Bell for Gender Equality» σε πανηγυρική λήξη συνεδρίασης, τιμώντας γυναίκες σε ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas κ. Ιουλία Τσέτη  χαιρέτισε την εκδήλωση δηλώνοντας  ότι «Η ισότητα των φύλων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το UN Global Compact Network Hellas. Διεκδικούμε την ισότιμη θέση της γυναίκας στην εργασία, στις αμοιβές, στην κοινωνία και αναδεικνύουμε το ρόλο των επιχειρήσεων σε αυτό το ζήτημα. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την τοπική διοργάνωση της πρωτοβουλίας «Ring the Bell for Gender Equality» από το Χρηματιστήριο Αθηνών».

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο χρηματιστήρια ανά τον κόσμο συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη ισότητα διοργανώνοντας την εκδήλωση ‘Ring the Bell for Gender Equality’ που στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στο ζήτημα και την προώθηση των Women’s Empowerment Principles. Η πρωτοβουλία υλοποιείται μεταξύ άλλων με τη συνεργασία του UN Global Compact, του UN Women και του World Federation of Exchanges.

 

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.